Lugn dag..

Varit hos min finaste Sandra idag. Pinglan Fia var också där så vi fika o babbla, mkt trevligt! Annars har det inte hänt alltför mkt i detta liv. Jo, Dexter och jag var på promenad i förmiddags medan visningen på lgh var här hemma. Vi gick ner vid klipporna och Dexter hoppade rätt i vattnet, han älskar verkligen o bada:) Söte!



..hittade förresten två bilder från i söndags när vi var ute hos pappa.. Det är lite storleksskillnad på Elvis och Dexter;)
 
 

..denna våriga bukett köpte jag till pappa o lisen, är så fint me tulpaner..



Imorgon blir det lite plugg hade jag tänkt, sen hoppas jag Madde tar sig tid för en liten picknick ute i det gröna med mig!


Utgång

Jag har kommit fram till att jag inte har varit ute o festat sen i september, sjukt ju. Har varit på nån fest därimellan, men aldrig gått ute på krogen efteråt. Så det är väl på tiden nu! På fredag ska jag och flickorna ses och festa till att lite, och då ska jag minsann följa med ut;) Har inte riktigt varit läge för utgång dessa månader när det varit lite sisådär men nu är det ju bättre:) Ser riktigt fram emot det till och med!

Söndagen hos pappa var underbar. Dexter sprang runt på tomten och hade kul och vi fikade och solade på altanen, kändes som om det vore mitt i sommaren! Härligt.

Idag köpte jag skänken som jag pratade om och sen blev det lite målning i hallen. Det ska nog blir klart imorgon, lite finslipning kvar bara. Har visning på lyan här imorrn med, hoppas någon nappar. Gustaf får ta hand om det, Dexter och jag tar en promenix sen hade jag planerat att hälsa på fröken andersson!

Det var min lilla update. tjenixen!

Påskafton

Blev klara med köket idag som planerat, skönt att kunna bocka av en sak på listan! Imorgon tar vi oss an hallen, men det lär gå på två röda, är ju så lite! Efter det beger vi oss ut till pappa på fika, hoppas att vädret håller i sig så man kan sitta ute. Osså kan Dexter springa lite på tomten, om Elvis och Ozzy godkänner det! hehe, två tuffa chiuauaor det där;)

Efter målningen idag åkte vi ut till mamma och fikade tsm med henne och mormor. Satt ute på tomten och njöt av solen, riktigt härligt. Det tyckte nog Dexan också, vi lekte apport. Han är duktig på att hämta men sen när han ska komma tillbaka så springer han hellre förbi en än o lämna tillbaka bollen! Gulle.

oo just de, imorgon ska vi nog köpa en skänk på jysk:), om de har den hemma. Annars får man väl reservera den. De säljer nämligen ut den 1000 kr billigare nu än normalpriset:) Visst är den fiiin?




Långfredag

Gustaf och jag sov som två grisar idag, vågar inte ens säga när vi steg upp! ;) men det behövdes väl kanske dårå. Vi åkte så småningom till lägenheten och fortsatte med målningen, så nu är köket nästan färdigt. Tror vi tar det sista imorgon faktiskt, har bara några småytor kvar. Blir ett riktigt upplyft, rummet blir så mycket ljusare. Var tidigare en röd tapet där och nu blir det färgen "vispgrädde", gräddigt vit liksom! Köksluckorna är vita med ekhandtag och bänkytan är även den i ek så det passar mycket bra!

På söndag blir det nog att vi målar hallen också. En vägg av fyra har dem målat lila, och resten vitt. Varfööör undrar jag? Nåja, det ska bli vitt där med har jag bestämt, men det är ju snabbt gjort med den lilla ytan. Det som tar tid är ju balkarna, som min kära bror har tagit sig an. Vet inte hur jag ska återgälda honom, får väl bli en middagsbjudning eller ngt:)

Nu ska jag äta lite Pasta Carbonara som min älskling har slängt ihop! Inget påskfirande här inte, ägg kan jag äta en annan dag;)

Målning

Japp, idag har vi börjat med målningen i lägenheten och jag tror det kommer bli riktigt bra! Daniel har börjat måla med grundfärg på balkarna och man kan se redan nu hur bra det kommer bli!! Gustaf och jag tog oss an köket som också blir riktigt fräsht, färgen heter vispgrädde:) Vi ska dit imorgon igen och fortsätta med köket så det blir klart.



Tog oss en promenad med Dexter innan vi körde hem. Man går bara rätt ner på gatan så kommer man till Stumholmen, en riktig härlig runda, kan jag nog vänja mig vid!




Babylycka!

Stort grattis till Elin och Peter som igår kväll fick hålla sin lilla son Alvin i famnen för första gången! Förstår att ni är mäkta stolta för han ser ut som ett riktigt charmtroll;)


Denna ljuva musik

Ännu mera musiksnack. Men det är såhär att jag har suttit halva kvällen och bara lyssnat på just det=musik. Och nu den senaste timmen har jag grävt upp gamla minnen.. Dels min fina Spice girls-tid;), var väl som sagt det enda som spelades när jag var mellan 9-10 år.. När jag var runt 16-17 år var det Foo fighters och R.E.M som stog högst upp på listan. Så jäkla bra band det där. Har sett båda live och det var totally amazing! Glömmer jag aldrig, hade sååå gärna gjort om det. Foo Fighters kommer till Sverige i år men har inte blivit av att köpa biljetter till det.. får nöja mig med den där gången, när jag tog Dave Grohl(sångaren) i armen;) Love!

Min första stora konsert jag gick på var faktiskt Britney Spears, när hon slog igenom med "baby one more time".
Sen tog det nog några år och då blev det dags att se Christina Aguilera.. Nästa var R.E.M om jag inte minns fel... efter det Green day och Foo fighters.. och senaste var ju Lady Gaga:)

Detta året tar jag och ser våra fina svenska artister Lars Winnerbäck och Melissa Horn, och det är inte dumt det heller:) Kent och Takida har jag faktiskt varit på med kom jag på nu när jag ändå babblar svenskt. Gustaf älskar Kent men har aldrig sett dem live, så nu retar jag honom lite för det:) Dem kanske har turne snart??

Musik i mina lurar

Topp fem av svenska nyare låtar!

Daniel Adams-Ray-Gubben i lådan
Oscar Linnros- Genom eld
September- Kärlekens tunga
Petter- Baksmälla
Veronica Maggio- Jag kommer

GILLA.

Wämöparken

Idag gav sig Dexter och jag ut mot Wämöparken för att möta upp några fina vänner. Helena+Noel, Nadja+Leon, Sandra+Mika och Jane! Tog oss en fika där i solen(som kikade fram ibland) o pratade strunt:) För er som inte vet så har dem ett litet "zoo" mitt i parken- kaniner, höns, getter, ankor, och en stoooor sugga:) Mkt söta! Dexter var väldans sugen på att leka med både kaninerna och getterna, men jag tyckte inte det var en sån bra idé;) Härligt var det iaf, avslutade med en promenad bland vitsipporna <3

Har även slängt ytterligare tre stora sopsäckar idag OCH varit o handlat. Så lite flitig har man varit också, inte bara mys;) MEN, nu består resterande kvällen av soffmys för jag är supertrött! Imorgon blir det eventuellt till o börja måla i lägenheten, spännande!

Irriterande

Nu har personen som skulle flyttat hit dragit sig ur i sista sekund så nu kommer vi inte kunna flytta förrän den 1 juni ändå. Känns jäkligt tråkigt nu när man har ställt in sig på 1 maj. Får hoppas den nya hyresvärden fortfarande accepterar den 1 juni så vi slipper dubbla hyror.. det positiva är att vi får mer tid för att måla och att det inte blir lika stressigt me flytten. Hade dock föredragit det ändå, att ha allt klart till valborg. Så jäkla typiskt. Så imorgon blir det visning igen, får hoppas nån nappar då och HÅLLER FAST VID DET.

Hursomhelst så var jag, pappa och Gustaf på Flugger färg idag och shoppade loss. Hade aldrig rett ut det där utan pappa, det är minsann lite atteraljer man behöver, de e inte bara o kladda på färgen;) Slipa, fylla igen hål och grundfärg ska de visst va med;) Sen ställde expediten i butiken en massa frågor om ytan som jag aldrig hade kunnat svara på! Tack för hjälpen pappa. Nu ska färgen bara sättas på plats också. Gustaf, jag och Daniel ska dona med detta var det tänkt. Tror vi fixar det galant men det blir lite pill med balkarna, man får ju ta litegrann med pensel i springorna så det tar ju sin lilla tid. Längtar tills det är klart...

Nu ska jag bege mig ner i tvättstugan..

Tidsfördriv

Vi har många svenskar som är höjdare på musik.. Det är i princip omöjligt att välja ut de bästa låtarna, det finns ju så oändligt många<3 Men här har jag listat några av dem!

Lars Winnerbäck
Faller
Tvivel
Elegi
Kom änglar
Hjärter dams sista sång
Timglas
Om du lämnade mig nu
Söndermarken
Elden
Stackars
Hugger i sten
Dunkla rum
Solen i ögonen
Hon kommer från främmande vidder
Som jag hade dig förut


Melissa Horn
Långa nätter
Säg ingenting till mig
Falla fritt
Med ena foten utanför
Hanna
Vår sista dans
New York
Till Hiva

Kent
Utan dina andetag
Kevlarsjäl
747
Pärlor
Socker
Elite
FF

Sen har vi ju Lena Ph, Orup, Bo Kaspers orkester, Sonja Alden, Sanna Nielsen, Brolle för att bara nämna några!

TACK säger vi till musiksverige :)

Har för övrigt inte beställt biljetter till varken Lasse eller Melissa ännu, får nog rappa på med det om det ska bli ngt. Så typiskt att dem släpps nu när man behöver lägga pengar på andra saker!! Lasse har iaf lagt ut ytterligare en konsert i Malmö så har fortfarande chansen. Får trolla lite...

Mitt hem är min borg

Var i Kalmar med mamma i måndags. Ikea först såklart, blev inte att jag köpte något av de större sakerna, man har ju inte säckar med pengar direkt;) MEN lite smågojs...en matta, skärbräda, 2 kuddar, hängare till dörr, förvaringslådor, glas, klädroller, skålar och påsklämmor! Resten får vi köpa om några veckor.

Tog en tur i de andra affärerna på området också, hittade denna träsymbol på Mairo! Jättefin tycker jag. Har tänkt o beställa hem det men nu slapp jag den fraktkostnaden!



Dessa var förresten de två dekorer jag beställde härom veckan:)



Jag bara älskar den där ugglan, hoppas jag kan sätta den där jag tänkt, vet inte riktigt om det går eftersom väggytan inte är särskilt slät, kanske inte fäster då.. Men vi får se. "Välkommen" vill jag helst ha på en träbalk men går inte det så får den bli på väggen i hallen.. Vi får la se:)

Fick idag reda på att det blir flytt redan till 1:a maj. Väldigt förvånande att någon ville flytta in så pass fort men så var det. Är inte annat än att jag känner mig lite stressad men Gustaf har sagt att han sa ordna me allt;) Jag brukar vilja vara den som fixar, donar och sköter allt, men i nuläget är det inte så. Självklart kommer jag inte kunna hålla händerna borta, har ju redan packat och rensat en massa. Men man får ju lära sig nångång att man faktiskt har folk omkring som gärna hjälper till och att man inte behöver göra allt själv! <3 Längtar iaf tills allt e klart och man är på plats, tror jag kan få lägenheten riktigt mysig..

Nu börjar mina ögon bli väldigt trötta.. Godnatt..


Psalm

Ni vet psalmen "En vänlig grönskas rika dräkt"? Varenda gång den spelas blir jag så himla rörd! Den har ju alltid varit med på alla skolavslutningar man hade i kyrkan och nu stötte jag på den när jag sökte "sommar" på spotify.. Är likadant med "Den blomstertid nu kommer" och "I denna ljuva sommartid". När man var liten brydde man ju sig såklart inte men nu blir ja alldeles tårögd. Kanske är alla fina minnen som man överumplas med<3

På tal om sånger- har hört på ryktesvägar att Winnerbäck kommer ha en höstturne! och likaså Melissa Horn! Som jag längtat. Winnerbäck har jag ju redan sett men det kan aldrig bli för många gånger där, är så magiskt! och det lär det bli med Melissa också!!! Underbart.

Home is where your heart is..

Var o mätte i lägenheten häromdagen och allt jag hade planerat funkar fint:) Trodde vi var tvungna o göra oss av med bäddsoffan men har hittat det perfekta stället för den. Så nu är nästa steg att inhandla det som planerats, men får som sagt ta lite i sänder för det är en del;)

*Taklampa
*Golvlampa
*Bordslampa
*Byrå
*Tvättställsunderskåp
*Förvaring
*Matta
*Garderob
*Hyllor
*Blommor
*Hängare

..osså lite till... :)  

På måndag åker mamma och jag till IKEA så då ska väl förhoppningsvis lite bli avbockat på listan!

oo justde, har beställt ett nytt väggord, en väggdekal och några ursöta krokar! Tror det kommer bli mkt bra, är så förväntansfull!

På tal om något annat så har jag spenderat en stund med plugget nu. Det märks tydligt att stressen har lagt sig. Har ju under flera månaders tid varit väldigt trött, okoncentrerad, haft svårt med minnet och att hålla fokus. Det är som bortblåst nu, det har tagit sin lilla tid men nu känner jag att det är riktigt roligt att skriva, det bara flyter på. Skönt att få något annat och tänka på också. Kursen är etik och livsfrågor, mkt intressant. Går igenom etiska och moraliska frågor om bland annat döden, abort, våld, människosyner och religion..

Ta hand om er mina vänner!


Kärlek

Detta inlägget tillägnar jag till dem som står mig närmast- min familj, min fina sambo och mina vänner. Ni är helt otroliga och fantastiska på alla sätt och vis. Det betyder allt för mig att ni finns i mitt liv, att ni alltid finns där, förstår och stöttar när saker är svåra! Ni kan nog inte ana hur mkt det faktiskt gör för mig. Älskar er så!

Och ännu en gång ska jag säga hur mycket villkorslös kärlek våra underbara djur ger mig.
-Att någon av katterna kommer och kryper ner i famnen på en och börjar puffa mot ansiktet för att kela.. eller när hunden kommer och pussar en i ansiktet o lägger tassarna i ens knä- det ger en sån otrolig tröst när man är ledsen. Man säger ju att djuren märker ens känslomässiga tillstånd innan du själv gör det. Och det stämmer verkligen, när jag är nedstämd så märker man det direkt på Dexter, han påverkas verkligen av det.


Detta gör en också glad, att våren är på väg. Dessa plockade jag häromdagen när solen sken!

Har börjat med att alltid starta dagen med en långpromenad med Dexter och det är verkligen skönt. Det tar emot först men när man väl kommer ut så är det härligt. Det gör gott både för honom och mig, och efteråt somnar han så gott. Idag har han däckat i soffan och ligger och småfiser känner jag:P



Gullevovve..


Slottsbacken

Min Gustaf är den bästa. Även fast han tycker det är supertråkigt att gå i affärer så ska han följa med mig till Jysk och Rusta i eftermiddag, bara för att göra mig glad:) Jysk har extrapris på en skänk som vi ska skaffa samt en stationsklocka, så man får ju passa på! På Rusta tänkte jag kika på en spegel och på mattorna.. Vill ha en grå matta under soffbordet nämligen och dem har faktiskt lite av varje att välja på.  Tillsist ska jag gå in på Blomsterlandet och köpa tulpaner med videung i. Hur fint är inte det??!!

Tack älskling för att du åker med mig idag, behöver göra något kul efter denna helgen!<3


Inspiration

Plockade ihop lite av grejerna jag ville ha i vardagsrummet, men det blev helt konstigt o pyttelitet. Orkar inte dona mera, men lite kan ni nog se:) Ska gå i vitt, svart och orange med en gnutta grått:) Lite modernt möter lantligt. Vi får väl se om jag får det som jag vill tillslut!


RSS 2.0