STRESS

Totalt kaos i mitt huvud. Bör koppla av och vila, men hur i helsike gör man?


1:a advent

Blir en snabbvisit här på bloggen för att berätta att jag lever:)

Har som ni kanske förstår fullt upp- jobb, plugg, dexter, mamma och alla andra vardagliga sysslor. Finns ingen direkt tid att sitta o skriva.. Blir fullt ös tills sista tentan är skriven, sen blir åtminstone skolan struken på listan och det är en rätt tung sten som släpper kan jag säga. För övrigt så mår mamma väldigt bra nu och det har löst sig på många sätt för henne, e så glad o lättad<3 Dexters uppfostran jobbar vi på varje dag och det ska nog bli bra till slut, nu befinner han ju sig i en extrem tid med könsmognad och tonårstrots så inte konstigt att han är lite oredig;) Men vi älskar han mest av allt ändå, goe<3

Lite adventsmys ikväll, tänt första ljuset och stakarna lyser. Snön har ju vräkt ner hela dagen så det är precis vitt överallt. Inte förrän nu ikväll som plogarna hittat hit. Men visst, dem har nog o göra.. Kunde tyvärr inte ta oss till lydnadskursen med pokken pga vädret, kunde inte se vägarna knappt så vi bestämde oss för att vända..

Till sist vill jag säga att det var väldigt trevligt på Antons i lördags med de underbaraste arbetskamraterna<3 Ni är guld...

Nu blir det sängen, ska upp o jobba imorgon igen, jobbat fre-sön så är egentligen ledig men har fått byta pga en föreläsning... TRÖTT.

Godnatt!

Gagalicious!

Jag kan inte med ord beskriva hur bra konserten var. Det var bara så sjukt jäkla underbart och jag njöt vartenda sekund. Sån jäkla bra stämning på arenan, Gaga var så klockren, speciell, härlig o ball. äh jag vet inte vad jag ska säga. Det BÄSTA någonsin!

Lite länkar till detta:

 http://www.youtube.com/watch?v=7L6uZTy1rLk
Intro och låten Dancing in the dark.

http://www.youtube.com/watch?v=s6q4eAirB8M
Pokerface.

http://www.youtube.com/watch?v=NUdUamvBgSA
Ett ihopklipp av konserten.

Kommer hon tillbaka till Sverige vet ni en som kommer gå dit igen!!

En helt obeskrivlig känsla var det.. Top fem låtarna var helt klart:

Dancing in the dark
Pokerface
Paparazzi
Bad romance
Alejandro



För övrigt så var resan helt underbar! Josse och jag hade jättemysigt o trevligt, hotellet var toppen, god frukostbuffé, god mat på jensens bofhus och trerätters på gozzip, shopping i malmös alla butiker och mysig fika på hollandia, spatreatment på hotellet i form av inköpta ansiktsmasker och nagel vård.

LOVE IT!


HP,LB,LG

ÅHHHHH, vad bra "Harry Potter och dödsrelikerna" var!! Som jag sagt tidigare så är detta mina absoluta favoritfilmer, jag bara älskar dem. O denna filmen var ju sååå spännande, bra o allt. Rös halva filmen. Jaja, skratta åt mig... Men åh, så bra e dem! Men blev lite sur när den slutade för det var liksom mitt i alltihopa, kommer ju en del 2 framöver... Kan knappt väntaaaaaaaaa,vad ska skeeee troooo?

Denna dag var sååå välbehövlig. Körde ut till Lyckeåborg med Dexter så han och Rocky fick leka medan jag "lånade" Sandras hus. La mig i soffan och bara njöt av det tysta ungefär. Bläddrade lite i tidningar, åt en rostemacka.. sen blev det nästan FÖR tyst så då satte ja på tvn, o datorn en stund me:P MEN, det var så skönt att få vara där helt själv o bara göra det jag KÄNDE för, och inte ha några MÅSTEN. Tack Sandra, du e bäst!

Nu har jag precis packat klart inför Malmötrippen imorgon!, mkt som ska me trots att det bara är över helgen;) Ska bli så himla härligt, Josie och jag kommer ha sååå kul!! Undra om vi får se Gaga med, har ju inte världens bästa platser direkt;) Om inte annat så hör vi ju,HAHA.

Skämt åsido, är väldigt passande med detta nu, behöver verkligen få komma bort och släppa allt här hemma som suger ut all min energi! Ladda om batterierna...

Take care..

Punkt.

Otroligt. den typ av blödning som mamma hade beror 70% på anerysm, 10% på andra kärlsförsvagningar, 10% på alkohol,högt blodtryck & rökning och 20% av annan orsak. Tänk vilken tur att hon var bland dem 20%?? Hade hon varit bland dem 70% hade man fått operera och situationen hade sett betydligt mer allvarlig ut.

Var hos mamma idag, hon sa att hon kände som att hon fått livet tillbaka, att hon fått en chans till. Först nu förstår hon vad som kunde hända, och hur illa det faktiskt kunde gått. och jag.. jag som har fått engagera mig så mkt i detta har först nu kommit ner på jorden. Har inte fällt en tår sen detta hände utan har bara försökt vara de starke och hålla ordning på allt, ta emot alla samtal, informera alla, hjälpa till med handling, medicinuttag,pratat med läkare, åkt till lassarettet fram och tillbaka och försökt att stötta mamma... Men det kommer till en gräns när man inte orkar mer. Ska vara hemma imorgon, min kropp börjar säga ifrån nu och det är nog bäst att lyssna på det. och vad gör man för nytta på jobbet när man inte kan tänka klart och är så stressad så man varken vet ut eller in? nej, det går inte. Mitt i allt detta har ju faktiskt ett eget liv som just nu redan är ganska hektiskt. Denna händelsen tillsammans med plugg, jobb och en skällig hund har varit minst sagt tuff. sätter punkt på detta genom att säga att mina vänner är guld<3

Nu ska jag gå o lägga mig, stänga av telefonen och bara sova. Ska bara göra saker som jag känner för dessa dagarna som jag är ledig, inga måsten. Blir en resa till Malmö i helgen som är oerhört efterlängtad, ska verkligen njuta vartenda sekund..


Pjuuh....

Nu kan man nog andas ut lite. Visst, det var en hjärnblödning men nu är ändå faran över. Hon mår bara bättre och bättre hela tiden så snart är hon på benen igen. Är här i Kna nu och får nog komma hem om ett par dagar, är mest inne för observation nu. Vid den typen av blödning görs ingen behandling nämligen. Hade dock velat veta lite mera om varför den uppkom, om det finns risk att det händer igen och lite mer förklarat vad som händer i hjärnan. Får väl se om någon bra läkare kan förklara detta.. Har inte fått reda på så mkt känns det som!

Var hos henne en runda tidigare och det var så roligt att lyssna på henne när hon skulle styra o ställa med läkaren "dem medicinerna ska jag inte ha, jag ska ha såna som dem har på ortopeden" jag tänker inte ta tramadol" bla bla bla. "jag ska inte ha denna katetern längre, för den ska man inte ha i onödan" Nu maler hon på som hon brukar, skönt o se!:)

Tusen tack alla som har visat sin omtanke, det värmer gott både för mamma och mig!! Man märker verkligen i en sån här situation vilka som verkligen BRYR sig<3 Kärlek till er!!

Nu blir det lite soffläge innan sängen kallar.

uppdatering

Det var värst vad det var mycket fram och tillbaka. Nu säger mamma att det var en hjärnblödning, en s.k subracknoidblödning som jag skrev om i tidigare inlägg. fattar ingenting. Känner att jag skulle vilja prata med en läkare så man får klart för sig precis vad som har hänt. Men så hade mamma uppfattat det iallafall. Och visst, hennes symtom tyder ju definitivt på det.

I eftermiddag åker hon tillbaka till Karlskrona och hamnar på en neurologavdelning iallfall så det är skönt att få ha henne nära igen. Nu är dem på god väg, känns skönt. Men svårt att förstå att min 59-åriga mamma haft en hjärnblödning...

Nu måste jag ringa runt till alla, gör inte annat än att sitta i telefonen känns det som!

10-11-15

Ny dag!, dem går fort förbi minsann..

Kan ju börja med att säga att jag inte hört något mer från mamma. Hon eller någon personal skulle höra av sig senare idag så vi får reda på vilken avdelning hon hamnar på.

Just nu sitter jag och försöker koncentrera mig på skoluppgifterna, inte riktigt lätt kan jag säga men det går sakta framåt iallafall. Trodde aldrig jag skulle hinna bli klar tills idag men nu blir jag nog det ändå. Sen slog det mig att tentan är redan nästa vecka!! Känns ju inte så lockande direkt men ska verkligen försöka skriva den då, vill ju bli av med att, och den sista kursen, etik och livsfrågor, kräver mycket tid. Håll tummarna för mig, det är LITE MYCKET NU!!!



14 november

Tusen tack för bloggdesignen Helena, visst är hon duktig??:)
---> helenasknodd.blogg.se

Uppdatering om mamma då.. angion visade inga kärlförsvagningar som man misstänkte så nu verkar det som att man uteslutit hjärnblödning(!?), vilket självklart känns som en stor lättnad. Vad som ska ske nu vet vi inte, bara o vänta tills läkare har pratat med henne så hon får veta lite mer om vad som ska ske näst. Hon måste ju självklart få en diagnos innan hon blir hemskickad. Det man vet är iaf att hon ska vara i Lund tills imorgon och sen får hon åka tillbaka till Karlskrona sjukhus.

Jag pratade med henne precis och hon är totalt utslagen men känner en enorm lättnad. Har haft lite ont i rygg och huvud men fått smärtlindring som hjälpt. Väntar som sagt på läkare som ska berätta lite mer för henne.. Känns lite som att man kan andas ut, men det är ändå jobbigt att inte man kan säga VAD SOM ÄR FEL. För nånting är det ju, så mycket vet vi...

Får veta mer imorgon, detta väntande...

Blödning?

Vilket helvete det har varit. Igår när jag satt hos mamma på MOA så säger man helt plötsligt att hon måste åka till lund med ambulans för att läggas in på en neurointensivvårdsavdelning, hon har en hjärnblödning. Man blir ju helt ställd.

Dem hade iaf sett något avvikande på röntgen och när dem gjorde lumbalpuntionen så var det blod i ryggmärgsvätskan vilket kan tyda på blödning. Vätskan ska egentligen vara helt klar. Så det blev snabbt till lund! Väl där hände det inte så mycket mer än att hon fick tala med en läkare som sa att det var väldigt osäkert om det verkligen var en blödning.. det var inte hundraprocentigt för det gick inte riktigt att bedöma av röntgenundersökningen. NÅNTING var det ju men för att mer specificera vad som hänt så ska dem idag göra en angiografi som är en undersökning av blodkärlen.. Först efter den får vi veta mer vad som ska ske.

Dem vill iallafall inte utesluta att hon fått en subrachnoidalblödning då hennes symtom tyder på det.
"Subrachnoidblödning kan ge kraftig och snabbt debuterande huvudvärk, så kallad "åskknallshuvudvärk", illamående, kräkningar och medvetandesänkning" Men det kan också vara en subduralblödning som ger glömska förvirring och huvudvärk. Men man vill inte spekulera för mycket utan väntar på angion och tar en sak i taget.

Just nu mår mamma rätt bra. Hon är inte alls lika förvirrad utan är mer som sig själv. Hon är pigg och pratar på;) Har precis pratat med avdelningen och fått höra att angion precis är klar, så ska ringa om en timme igen när man fått besked om den.. är det operation som gäller så blir det lund nästa, igen. åkte nämligen ner igår men när allt var under kontroll bestämde jag mig för att åka hem igen och få sova ut hemma. då sa vi att om det blir aktuellt med operation så åker jag tillbaka och är hos henne.. så nu är det bara att vänta o se... håll tummarna!

o tusen tack till alla som visar sin omtanke<3 Hon blir så glad när jag berättar om alla som ringer och smsar!

Mycket bekymmer...

Vi har haft en underbart mysig kväll hemma hos Anna o Co, behövde det! Synd bara att den tidigare delen av eftermiddagen var som den var..

Början på dagen var helt som vanligt, jobbade till tolv och sen blev det stan med Elena och Fridha, så trevligt så! Men sen begav jag mig mot tandläkaren och hela den historien tänker jag inte dra men det gjorde ont och kändes besvärligt. Innan jag går in till tandläkaren ringer mamma..

Hon låter definitivt inte som sig själv, helt groggy, mumlar ngt om att hon är på akuten och att hon inte orkar prata mera.. Jag blir förstås orolig så jag kör dit efter tandläkarbesöket. Usch säger jag bara, stackars mamma.. Hon har ju varit sjuk i några dagar med bland annat huvudvärk och kräkningar, och inget har hjälpt, det har snarare blivit värre. Var hemskt att se henne så dålig..Hon hade sååå ont och var illamående, hade talsvårigheter,tappade orden och var väldigt orolig.. Dropp fick hon med eftersom hon inte ätit på fyra dagar... allt hon har stoppat i sig har liksom kommit upp igen. Usch, det var verligen hemskt att se sin mamma ligga där som patient.. Satt där ett bra tag hos henne och sen böt jag av med min bror, jag kände att jag behövde komma därifrån en stund för det var minsann inte så lätt att se henne på det viset!

Nu är hon iaf flyttad till MOA, dvs den medicinska omvårdnads avdelningen där hon ska utredas. Man vet fortfarande inte vad det är, vilket bara det känns jobbigt. Symtomen är typiska migränsymtom men väldigt extrema sådana. Men känns ju inte som det bara kan vara det ändå, kan man verkligen bli SÅ sjuk då? Misstanke om blödning finns med men det visade inget på skallröntgen. och imorgon ska hon göra en lumbalpunktion dvs ta ryggmärgsprov.. Får se om den visar något, möjligtvis att det kan vara meningit(hjärnhinneinflammation), det var bland det första jag tänkte på.. Känner mig så orolig men vet ju att hon är i goda händer. och tack gode gud att hon åkte in till lasarettet...tänk om hon blivit sån där hemma!

Ska åka in till henne så fort jag kan imorgon, hoppas verkligen hon mår bättre då:/
Älskar dig mamma!!<3

Bla bla bla.....

Nu har Gustaf o jag bokat biljetter till Harry Potter-premiären! Ska bli mycket trevligt detta:) Weehoo!

Idag har jag jobbat hela dagen lång. Efter jobbet begav jag mig till Madde och hennes nya place, PÅ SALTÖ! Vi är praktiskt taget grannar, åtminstone 5 minuters gångavstånd. Oerhört tjusig lägenhet må jag säga!

Dexter har faktiskt varit hemma själv idaaa, fast var förstås och gick en runda med honom på min rast, åtminstone i 40 min. Osså fick han leka av sig lite i löplinan nere på stranden. 



Fick höra att han hade skällt första timmen när vi gick på morgonen.. och andra gånger är han helt tyst hela tiden. Vet inte vad det kan bero på att det är så olika men skulle tippa på att han skäller när han inte är riktigt stimulerad och inte är trött. Ska prata med hundtränaren om det tänkte jag. Men kan erkänna att det inte blev en tillräckling lång prommis på morgonen imorse för jag snoozade för länge, så han var kanske inte riktigt nöjd helt enkelt!! kan nog ha med hans könsmognad att göra också.. eller så vart det kanske en fågel som satt utanför fönstret o retades:P, vad vet jag.haha. Nåja vi får se, tycker han är duktig ändå <3 Imorgon blir han också själv typ likadant som idag, men får hjälp av min kära Madde som går ut med honom på eftermiddagen, jobbar till fyra nämligen. Tusen tack! Eftersom Dex har varit lite svår att lämna ensam så hade vi nog inte riktigt fått ihop att om det inte vore för alla som ställer upp! Det är så tacksamt ska ni veta. <3

Så vad mer då? Hmm! De resterande dagarna av veckan är ganska så fullbokade, tycker jag är trevligt! På fredag blir det jobb-stan med elena-tandläkaren och avslutar med middag hos Anna & Co. Dem ville bjuda igen och det tackar man inte nej till .Blir nog lite vinförtäring med nu när mor Anna slutat amma. Hah! de rimma. ;) Emellan aktiviteterna blir det plugg och på söndag döps Noel<3 Efter dopet är det destination Skillinge där vardagslydnadskursen äger rum! Så nu vet ni vad jag sysslar med dessa dagarna ;)


8 dagar kvar..

..till premiären för Harry Potter och dödsrelikerna! Är sååå förväntansfull, jag fullkomligt älskar dessa filmer och är övertygad om att nästa är lika spännande som de föregående:)

Jag rös när jag såg trailern, jag vet att jag är en tönt. HAHA

http://www.sf.se/filmer/film/18050311/Harry-Potter-och-dodsrelikerna?1

weehoo!

Vet inte om någon lägger märke till detta men klockan är inte så mycket, det är ganska ovanligt att jag är uppe och liksom är aktiv vid denna tiden när jag inte jobbar.. Jag blev nämligen väckt av mami vid halv sju imorse, hon är helt igengrodd i bihålorna, har hemsk värk och kräkts halva morgonen så var tvungen o köra o hämta medicin till henne. och igår var jag på apoteket åt henne med o hämtade värktabletter eftersom hon fått ryggskott. Det aldrig bara vara en sak, stackars mamma:( 

Så, nu vart jag i tvättstugan en runda. Vi har fått ny tvättmaskin som än så länge fungerar fint, men torkskåpet blåser bara kalluft. Blir så trött på detta, det är alltid något fel när man ska tvätta!!! Så nu ser lägenheten ut som en torklina.

Dagens göromål är följande:  tvätt-plugg-byta däck-ha dexter i löplina-köra till mormor-jobba-plugg. Fullt ös!

Btw, var ju bland annat hos Anna, Vincent o Robert igår:) Va så mysigt, Vincent sken som en solstråle efter sin förmiddagslur, gullunge!!






Dem har förresten en liten vän i form av en fiskmås som kommer o hälsar på ibland, haha. Han hackade på rutorna och det såg verkligen ut som att han försökte ta sig in ;)



So long!


Elena, jag kommer inte på någon rubrik men..

..du är allt en söt liten lax:) (internt)

Helgen har ju mestadels bestått av jobb men i fredags hann jag med en tripp till Nadja på Hästö. Hon har fyllt 25 så hon bjöd på tacos och marängsviss, gottigottans! Det var vi vanliga flickor och några av karlarna, trevligt:) Dem små liven var ju såklart med, Mika och Noel, osså Nadjas lille i maggen såklart;)



Så söta<3

Var dock en aningens jobbigt i fredags, hade fått någon slags magbakterie så mådde lite sisådär, fick springa på toaletten vääääääldigt ofta under dagen.. Alla var livrädda på jobbet och trodde jag hade maginfluensa. Haha, men nej, var säkerligen någon bakterie, några andra av mina vänner blev likadana efter vår träff i fredags. ooops. tur jag slapp att kräkas iaf för det är det värsta jag vet!ugh. Trevligt samtalsämne detta, men kände jag ville dela med mig så ni kan tycka synd om mig. HAHA. Nu mår jag bra iaf:)

Imorgon ska jag träffa Anna och Vincent, alltid lika mysigt! Efter detta möte blir det intro av "etik och livsfrågor", sista kursen,wiiiieee!!! 

Nu är det läggdags! Tjyss


Äntligen.

Miljöterapeutisk grund, gruppterapi, individuell anpassning, 12 steg, motivation....

-Låter mycket lovande, är så stolt över dig<3

Idag är det torsdag och är ledig. Så himla skönt att få sova ut så man verkligen är PIGG! Började dagen med en fika hos Linda, vidare begav oss Dexter och jag till Hundbiten. Var lite nervös att gå in där eftersom han börjat markera revir, men han kunde låta bli idag. Pratade en lång stund med en av dem som jobbar där om allt från kastrering och könsdrift till aktivering och måltider. Dem kan verkligen sin sak och man får alltid god hjälp av dem. Köpte en tennisboll till min lille pojk, han älskar o leka med dem:) Blev också en löplina så han kan springa av sig, vågar inte släppa honom när det inte är helt inhägnat då han har smitit en gång.. Provade den när vi kom hem och det funkade jättebra, härligt o se han njuta på det viset. Dem behöver ju få springa av sig. Blev även en aktiveringsboll som man lägger godis i. Brukar ge han toarullar med godis men det fixar han ju på en gång, denna är lite knepigare, så det var kul o se hur han donade med den:) Känner att han behöver lite hjärngympa och stimulans. Märker framför allt på kvällarna att han kan bli rastlös och man kan ju inte leka med honom HELA TIDEN.

Om en timma ska jag o Dex köra ut till Sandra så får han leka lite med Rocky också:) dem har så roligt ihop! Sandra, jag o Mika ska äta spaghetti o köttfärssås. Mums!



3 Nov

Åh så skönt, tentan är skriven:) Vågar inte säga att det gick jättebra men bra gick det ändå. Jag skulle bli väldigt förvånad om jag inte blev godkänd och inte så snopen om jag fick VG.. ;) Skönt att ha den avklarad. Bara två ämnen kvar, det börjar arta sig! 

Sitter här hemma i soffan, myser under en filt, sånt man ska göra en sån här dag, bara regnar o regnar ju! Lyssnar på lite musik..

Raise your glass- Pink
Love the way you lie- Eminem feat. Rihanna
Hang with me- Robyn
Dancing on my own- Robyn
Waka Waka- Shakira
Who says -John Mayer



GILLA!

Jaha.. för övrigt så har Dexter blivit mycket påfrestande;) Han trotsar ALLT och gör bara sånt han inte får. Men han är ju i tonåren ;) Lite drygt ibland kan jag säga men det kommer ju lugna ner sig och han är ändå världens finaste vovvsing<3 det är inte långa stunder man kan vara arg på honom!, typiskt att han är så söt.



Snart ska han och jag bege oss till mami, hon har precis fått en dator så nu måste jag hjälpa henne lite med allt och lite till. Kan bli en låång kväll...

See yaaa<3


RSS 2.0